
ג'נרל מוטורס הוקמה ב-1908. הנהלת החברה ממוקמת בארה"ב והחברה מעסיקה היום יותר מ-200 אלף עובדים ברחבי העולם






























להוביל לחדשנות בעולם הרכב העתידי
ג'נרל מוטורס ישראל הוקמה ב-2008 כמרכז מחקר שמטרתו להוביל חדשנות בעולם של הרכב העתידי, ולאורך מספר שנים פעלה מתחת לראדר ושמרה על דיסקרטיות.
ב-2016 התקבלה החלטה אסטרטגית בהנהלת החברה להגדיל את חלקו של מרכז הפיתוח בישראל בהגשמת חזון החברה של עולם נטול תאונות, נטול פליטות ונטול עומסים על ידי פיתוח טכנולוגיות ליבה לרכבים אוטונומיים, חשמליים ומקושרים בישראל.
המרכז התחיל לגדול בצורה משמעותית: הוקמו קבוצות פיתוח חדשות עם יעדים שאפתניים, בעיקר סביב למידת מכונה לרמות אוטונומיה מתקדמות, מערכות מורכבות (חומרה ותוכנה) וחוויית משתמש, וכיום מונה כ-500 מפתחות, מפתחים חוקרות וחוקרים שעובדים בצורה אינטנסיבית על פיתוח יכולות חדשניות ומתקדמות לעולם הרכב, שישפיעו על החיים של כולנו וישנו את הדרך בה אנחנו מתניידים ממקום למקום.

אנחנו עוסקים בטכנולוגיה שהיא הכי Cutting Edge שיש. תמיד מחפשים את מה שלא מובן מאליו - באמת ממציאים פה את המחר
עבודה מקצה לקצה
כדי לממש את חזונה ,מובילה ג'נרל מוטורס מהפכה אמיתית שמתמקדת ברכבים חשמליים וברכבים בעלי דרגות אוטונומיה גבוהות (מ-level 2+ ועד לאוטונומיה מלאה) עבור ציי רכב שיתופיים ורכבים פרטיים. במקביל עובדת החברה על רכבים מקושרים על מנת לאפשר לרכב לתקשר עם תשתיות ועם משתמשי דרך אחרים (מכוניות, הולכי רגל ורכבים דו גלגליים). מה שמייחד את החברה ומבטיח את מיקומה בחזית מהפכת הרכב של המחר הוא השילוב של מובילות טכנולוגית בחברת רכב ותיקה ובעלת יכולת מוכחת לספק רכבים בהיקף רחב ובבטחה.
כיום ג'נרל מוטורס ישראל מגוונת מאוד בתחומי הפעילות שלה ומורכבת מקבוצות שעוסקות במחקר, בפיתוח ובהנדסה של טכנולוגיות פורצות דרך בתחומים מגוונים הכוללים: פיתוח חיישנים, הבנת תמונת עולם ותכנון פוליסת נהיגה באמצעות למידת מכונה (Machine Learning), תקשורת בין רכבים, ממשק אדם-מכונה, רובוטיקה, הגנת סייבר, ניהול טעינה וחוויית משתמש ברכב חשמלי, טכנולוגיות ענן, ניהול ציי רכב ומערכות בידור ומידע לנהג.
GM ישראל מצליחה למשוך אליה את מיטב הכשרונות בזכות העובדה שעבודת הפיתוח בחברה היא מקצה לקצה (End to End) – כלומר העובדים יכולים לתכנן רכיב או חיישן, לכתוב קוד או אלגוריתם ולחזות בו פועל בזמן אמת ברכבי הניסוי (רכבים חשמליים ואוטונומיים) במעבדות או ממש בנסיעה על כבישי ישראל – שם מתרחש האקשן האמיתי.
הרכב האוטונומי זה לדעתי הסלולר הבא. זה ישנה את כל החיים שלנו
האנשים שלנו
אלו האנשים שלנו, שהפכו את הכל לטוב יותר, יפה יותר.

אוטה וינטר
Product Manager EV Customer Experienceמנהלת מוצר בתחום חווית הלקוח ברכב החשמלי.
אנחנו כל הזמן בוחנים עוד יכולות - זיהוי קולי, שינוי מיקום וכן הלאה, כך שהעבודה מאוד דינמית
נתנו לי הזדמנות לצאת מאזור הנוחות
ההשכלה של אוטה רחבה ומגוונת. יש לה תואר שני במתמטיקה ותואר שלישי בבלשנות. מאז ומעולם היא שאפה לשלב את עיסוקה במתמטיקה עם תואר נוסף – בתחום מדעי הרוח.
היא נולדה וגדלה בגרמניה. לארץ הגיעה במסגרת פוסט דוקטורט. ״רציתי להמשיך את המחקר שלי בבלשנות של המקרא והגעתי לבר אילן״, היא מספרת. ״נשארתי כי ראיתי את שוק הסטארטאפים שעוד לא היה קיים בכלל בגרמניה, וחשבתי שיהיה מגניב לעבוד פה כמה שנים״.
היא התמחתה במערכות דיבור ועיבוד שפה טבעית ואלה התחומים בהם היא עוסקת עד היום. אוטה הצטרפה לחברה לפני 10 שנים וחצי. ״הייתי החוקרת הראשונה שגוייסה לחברה על מנת לחקור את חויית המשתמש״, היא אומרת. כשהחליטה שהיא רוצה לנסות משהו אחר, היא גילתה שהחברה מאוד פתוחה ותומכת: ״ממש עזרו לי למצוא תפקיד חדש, התחשבו לא רק בידע שלי אלא גם ביכולות שלי ונתנו לי הזדמנות לצאת מאזור הנוחות״.
התפקיד הנוכחי של אוטה הוא חלק מצוות חדש שהפרופיל שלו נמצא עדיין בתהליכי גיבוש. ״זה מצב נפלא כי אני יכולה להשפיע ולעזור לעצב אותו״, היא אומרת. ״אני בעצם חושבת על חוויית המשתמש ברכב החשמלי כולו ומפרקת אותה לפיצ׳רים הדרושים כדי לממש אותה״.

ממש עזרו לי למצוא תפקיד חדש, התחשבו לא רק בידע שלי אלא גם ביכולות שלי ונתנו לי הזדמנות לצאת מאזור הנוחות
לא מבזבזים את הזמן על פוליטיקה ודברים אחרים
החלק האהוב על אוטה ביותר בתפקיד הוא הגדרת הקונספט של המוצרים. ״אני אוהבת לשכנע אנשים מה חשוב לחברה, מה צריך לעשות. לא סתם באתי מהמחקר, אני אוהבת לחשוב מה אנחנו רוצים, מה אחרים עושים, איך הדיזיין קונספט צריך להיראות ואני אוהבת את שיתוף הפעולה עם האנשים האחרים שגורם לזה לקרות״, היא מפרטת.
לדברי אוטה, למרות ש-GM היא ארגון גדול, העובדים יכולים להשפיע על המוצרים: ״רוב הדברים מגיעים מאיתנו, לא מלמעלה״, היא אומרת, ״וכשאני מצליחה להכניס מוצר ל-Roadmap אני חשה סיפוק רב״.
אוטה מספרת שהעבודה במחלקות הרכב האוטונומי והרכב החשמלי מאופיינת בהתמקדות במטרה. ״אנחנו לא מבזבזים את הזמן על פוליטיקה ודברים אחרים״, היא אומרת, ״העבודה נעשית באיכות גבוהה ובקצב מהיר ומקבלים כל אחד כמו שהוא, על שעות העבודה המועדפות עליו ובכלל״.
החברה, לדבריה, משקיעה משאבים רבים בהפיכת GM למקום עבודה נוח וכיפי. ״בהחלט מורגש שיש צוות שחושב רק על זה״, אומרת אוטה, ״זה יכול להיות גלידה בצהריים, הרצאות שחושפות קצת מעבודת הצוותים האחרים, או יום כיף למשפחות. בקשות או תלונות תמיד נלקחות ברצינות, היחס מאוד מכבד ומתחשב״.

עוד כמה שאלות
אני גם וגם. בבוקר לעבוד ובלילה ליהנות. קשה לי ללכת לישון וגם קשה לי לקום
אימצנו בדיוק כלבה, פינצ׳רית מעורבת
לא סתם אומרים שלגרמנים אין הומור, יש לנו הומור אבל קצת יותר יבש. זה לא בתרבות שלי
אנגלה מרקל, מארי בארה, נשים חזקות. היום בעולם הנוכחי אלה שתי דמויות מאוד בולטות שלא כמו פוליטקאיות בארץ יש להן ויז׳ן לטווח ארוך והן מצליחות לגרום לו לקרות כנשים בעולם הזה
אאוטלוק
iOS בגלל חוויית המשתמש
קוראת הרבה בקינדל, רוכבת על רולרבליידס
המקום שאני יושבת בו, הפינה שלי
את כל המשימות אני מנהלת על דף בוורד דיוקמנטס ונותנת להן צבעים לפי דחיפות. אם זה עובר דף אחד אני מתחילה לנקות את זה בטירוף
חם, 25 מעלות
האנשים שלנו
אלו האנשים שלנו, שהפכו את הכל לטוב יותר, יפה יותר.

אלכס שרמן
Image Processing Controls Groupהתפקיד של אלכס הוא לבנות ולהוביל קבוצת פיתוח העוסקת בכל התחום של Video Processing ומצלמות ברכבים של GM.
הרבה אנשים עוסקים בפיתוח של תחומים מעניינים כאלה ואחרים, אבל באמת שאף אחד לא עוסק בתחום כל כך מהפכני כמו שאנחנו עושים פה ב-GM
לבנות ולהוביל קבוצת פיתוח
לאלכס יש תואר ראשון במדעי המחשב והוא הצטרף ל-GM ישראל לפני כמעט שנה. התפקיד שלו כולל הובלה ניהולית טכנולוגית ותקשורת מול גורמים חיצוניים ופנימיים ברחבי העולם. "התפקיד שלי זה בעצם לבנות ולהוביל קבוצת פיתוח העוסקת בתחום של Video Processing ומצלמות ברכבים של GM", הוא אומר, "זה כולל בין היתר הגדרת תהליכי פיתוח עבודה בקבוצה, גיוס עובדים, בחירת טכנולוגיה שאיתה נעבוד".

בתעשיית הרכב צריך להתייחס לכל מה שאנחנו עושים בכובד ראש, כי באמת מדובר במהפכה וחשוב מכך - מדובר בחיי אדם
פן ניהולי ופן טכנולוגי
אלכס מספר שבתפקיד שלו יש גם פן ניהולי וגם פן טכנולוגי ושהוא מאוד נהנה מהשילוב של שני האלמנטים האלה. הוא מוסיף כי התכונות הכי חשובות עבור מי שמגיע לעבוד ב-GM הן: יכולת ורצון להוביל אנשים, תקשורת ברמה גבוהה, הבנה של תהליכי פיתוח וראש פתוח. "אני חושב שמי מגיע לכאן חייב לאהוב את מה שהוא עושה, שיהיה רעב לעשות את מה שהוא עושה כל יום, ובעיקר – שיחלום טכנולוגיה".
אלכס מאמין שבעתיד הקרוב GM תוביל את תחום הרכב האוטונומי. "כל התחום של רכבים אוטונומיים עובר מהפכה של ממש בימים אלה, ולדעתי -GM מובילה אותה", הוא אומר, "יש כאן שילוב של אווירה של סטארטאפ אבל עם גב כלכלי חזק ויציב, ולי באופן אישי זה מאוד קוסם".

עוד כמה שאלות
C, C++, Python, Matlab ניהול תצורה: git
JIRA
Bose QuietComfort 35
Outlook
http://softwareleadweekly.com
Age of empires
האנשים שלנו
אלו האנשים שלנו, שהפכו את הכל לטוב יותר, יפה יותר.

אמיר אברהם
Data devops team leaderאחראי על בניית התשתיות המייצרות את הדאטה
אני אוהב הכל בתפקיד שלי. למה? כי אני בונה הכל מאפס ומשתמש הרבה ב-open source. בשביל זה צריך יכולת למידה מהירה, יחסי אנוש טובים, ידע טכני בהרבה תחומים כמו kubernetes ,docker ,networking ,storage ,automation and programming, והכי חשוב - חוש הומור
"התאהבתי בתחום אחרי שראיתי המון סרטונים ביוטיוב"
"הגעתי לתחום אחרי שראיתי מלא סרטונים ביוטיוב והתאהבתי", מסביר אמיר איך התגלגל לתפקיד הנחשק ב-GM עם השכלה תיכונית בלבד. הוא נמצא שם כבר שמונה חודשים ("אבל מי סופר"), ותחתיו יש עובד אחד. אם כבר קלטתם את האיש ובא לכם לעבוד איתו, כדאי שתדעו שבימים אלה הוא מגייס שלושה עובדים נוספים.
"אני אוהב הכל בתפקיד שלי. למה? כי אני בונה הכל מאפס ומשתמש הרבה ב-open source", הוא אומר. כדי לבצע את התפקיד שלו, הוא ממשיך, צריך "יכולת למידה מהירה, יחסי אנוש טובים, ידע טכני בהרבה תחומים כמו kubernetes ,docker ,networking ,storage ,automation and programming והכי חשוב – חוש הומור".
"יש בחברה שלנו משהו שלא קיים במקומות עבודה אחרים: מכוניות שנוסעות לבד", הוא אומר. "חוץ מזה האנשים פה זהב והחברה דואגת לנו, ודואגת שנביא את החברים שלנו. ככה אני הגעתי".
כשהיה קטן חלם לעבוד במחשבים בארצות הברית: "את זה כבר עשיתי, ועכשיו אני מחפש חלומות חדשים, אולי איש הברזל או לפתוח חברה משלי", הוא צוחק. "החזון הוא שהכל יהיה אוטומטי ואלסטי, ובעתיד הקרוב אני רואה את עצמי מנהל קבוצה של ML/DevOps".

יש בחברה שלנו משהו שלא קיים במקומות עבודה אחרים: מכוניות שנוסעות לבד. חוץ מזה האנשים פה זהב והחברה דואגת לנו, ודואגת שנביא את החברים שלנו. ככה אני הגעתי

עוד כמה שאלות
kubernetes, docker, python , postgres, elastic, airflow everything open source
GCN, GTN, Google Kubernetes
מאז ש-grove shark נסגר אני עם youtube ושונא שהם שמים שתי פרסומות ברצף
מוזיקה קלאסית או dubstep, העיקר שלא יהיו יותר מדי מילים כי זה מוציא מריכוז
חוסם פרסומות, ו-k9s (כלי לניהול קלאסטרים של kubernetes)
צהריים
הלוואי, אני חולה על כלבי פוניטר ועוקב אחר הגזע בארץ והפיתוח שלו, בינתיים יש לי פקינז בשם פיקה
מלחמות נראף, הורדה של החשמל, כאילו קריסה של מערכת ההתראות, blue screen במצגת של עובדים חדשים
מוריד את הקסדה והמעיל, מדליק את המחשב ורץ להכין קפה
"Silicon Valley", "The IT Crowd”
הבוס המיתולוגי שלי, Sting ,Gordon Ramsey .Stromae
Etrade
techworld with nana, kubernetes podcast by google
גם וגם
טריינר לאופניים שעולה 8,000 שקל ורחפן
שחייה, אופני כביש, ריצה, לישון
הפינה בחוץ עם הדגים
Plantronix ,airpods pro ועוד שני זוגות עם חוטים
לא מעירים אדם שישן
האנשים שלנו
אלו האנשים שלנו, שהפכו את הכל לטוב יותר, יפה יותר.

אפרת סלס לין
Senior Software Developerמפתחת תוכנה בכירה בקבוצת הרכב האוטונומי.
הקבוצה כאן יחסית קטנה ואופן הפיתוח שלנו הוא אג׳ילי
ראייה רחבה והבנה מעמיקה של המערכת
את התואר הראשון במתמטיקה, סיימה אפרת כבר בגיל 19 במסגרת התכנית של אוניברסיטת בר אילן המיועדת לתלמידי תיכון. תוך כדי התואר הראשון נמשכה גם לתחום מדעי המחשב, בו יש לה תואר שני.
ל-GM הצטרפה אפרת לפני שנתיים. זה מקום העבודה הראשון שלה באזרחות, אחרי שירות צבאי של 8 שנים. ״התקבלתי במקביל גם למקומות נוספים ובחרתי ב-GM בגלל שעולם התוכן של הרכב האוטונומי מאוד עניין אותי״, היא מספרת. ״מבחינת טיימינג הקבוצה הייתה בתחילת הדרך כך שידעתי שתהיה לי השפעה רבה״.
התפקיד של אפרת כולל פיתוח תכולות של תשתית אפליקטיבית עבור הרכב האוטונומי, פיתוח כלים, והכוונת תהליכי פיתוח. החלק האהוב עליה ביותר בתפקיד הוא ההתמודדות עם אתגרים חדשים ופתרון בעיות: ״הדבר החשוב ביותר הוא נחישות מקצועית והבנה טובה של הצורך שמאחורי הדרישה, זה נשמע קל אבל זה טריקי, כי אנשים מסתכלים על מה שהם רוצים ולא על מה שהם צריכים. ואם משהו לא עובד, זה כמו להיות בלש, לעשות היפותזות, לחפש עדויות לפי החשד שלי וכן הלאה״, היא מפרטת. ״המיקום שלי בקבוצה מצריך ראייה רחבה והבנה מעמיקה של המערכת מקצה לקצה. הקוד שאנו מפתחים ירוץ בזמן אמת ברכב, המחייב עמידה בביצועים, התמודדות עם כמות data גדולה ודרישות של safety. התשתית אותה אנחנו מפתחים משמשת את כלל המערכת ולכן יש משמעות גדולה ל-design נכון והסתכלות קדימה״.

הדבר החשוב ביותר הוא נחישות מקצועית והבנה טובה של הצורך שמאחורי הדרישה, זה נשמע קל אבל זה טריקי, כי אנשים מסתכלים על מה שהם רוצים ולא על מה שהם צריכים
אפס תאונות, אפס זיהום, אפס עומס בכבישים
העבודה בחברה מתאפיינת, לדברי אפרת, באתגרים טכנולוגיים רבים וגיבוי מורגש של חברה גדולה. ״העבודה פה מספקת עולם תוכן מעניין ומשמעותי, עבודה לצד אנשים מקצועיים מאוד, אתגרים טכנולוגיים מעניינים ואפשרות להצטרף בשלב מוקדם בחיי הפרויקט מחד, עם גב של חברה גדולה מאידך״.
לדבריה, אחת הסיבות שמובילות אנשים להצטרף לסטארטאפים היא השאיפה להיות בעלי יכולת השפעה על המוצר. ״הם מדמיינים שמקום גדול מתנהל לאט וקשה להזיז משהו, אבל פה אפשר ליהנות מכל העולמות״, אומרת אפרת, ״הקבוצה כאן יחסית קטנה ואופן הפיתוח שלנו הוא אג׳ילי, זה שונה ממקום שבו יש מוצר שקיים כבר שנים רבות ומגיע עם היסטוריה של אילוצים״.
״היתרון הגדול של GM הוא שיש לה הכול, בניגוד לחברות שרק מפתחות תוכנה אבל אין להן יכולת לייצר רכבים או חברות שמייצרות רכבים אבל אין להן יכולות פיתוח תוכנה״, אומרת אפרת. ״יש לנו חזון גדול ומשמעותי ואני יודעת שנצליח לעמוד בו: ’אפס תאונות, אפס זיהום, אפס עומס בכבישים‘. והקבוצה שלי היא חלק מרכזי בדרך להגשמת חזון זה״.

עוד כמה שאלות
סופרת ואני עדיין כותבת, יש לי את הבלוג שלי שזו כתיבה מקצועית ולא וויתרתי גם על החלום לכתוב עלילתית. אני ואחותי התאומה עובדות על משהו
9 שעות ביום, אבל קיימת גמישות לחיי משפחה כך יש ימים שיותר ויש ימים שפחות, ותמיד אפשר להשלים עבודה מהבית
(למפתחים: ספריות, תוכנות, קוד פתוח, קוד סגור; למנהלי מוצר: כלים לניהול משימות, כלים לתקשורת בין מחלקות שונות וכו' Pycharm, jenkins, bitbucket, visual studio
יש לי אחות תאומה במשרד, אני אפילו לא צריכה לעבוד על אנשים בשביל שהם יתבלבלו
הייתי רוצה לומר שזה לשתות קפה, אבל בפועל זה לעזור לאנשים עם משהו שלא עובד להם
אנשים שבנו את עצמם בעשר אצבעות
Jenkins, לבדוק אם יש build-ים שנכשלו
xhttp://dressingthecode.blogspot.com/, שם אני חולקת את רעיונותי לגבי תכנות נכון, מתודולוגיות פיתוח וכל דבר אחר שאני נתקלת בו במהלך חיי בעולם התוכנה ונראה לי מעניין
מדפסת תלת מימד
Worms
אני עושה עכשיו קורס סקיפרים בשביל רשיון משיט ליאכטה. התארגנו קבוצת בנות מהמשרד ואנחנו עושות את הקורס ביחד
פינת פופים, הכי כיף לקחת את המחשב ולהמשיך לעבוד משם
חוק קיים: לא להפריע לאנשים עם דגל של אוזניות (לא נאכף בפועל 😊)
חוקים חסרים: לא לקבוע דיונים על ארוחות צהריים ולא לבצע double dip
האנשים שלנו
אלו האנשים שלנו, שהפכו את הכל לטוב יותר, יפה יותר.

גיא דניאלי
Engineering Group Leaderמנהל את קבוצת הפיתוח של יכולות אוטונומיות במהירויות נמוכות.
כיף לעבוד על פיתוחים שנמצאים בחזית הטכנולוגיה מצד אחד ומצד שני עשויים להגיע למיליוני לקוחות בשנה. GM מוכרת כעשרה מיליון רכבים בשנה, ככה שגם אם מפתחים פיצ'ר רק ל-1% מהרכבים, הוא יגיע ל-100,000 לקוחות בשנה!
שמים דגש על עבודת צוות
הקבוצה, כמו האתר כולו, חדשה מאוד. ״התחום של הרכב האוטונומי מתפתח במהירות ועומד לחולל שינוי אמיתי בעולם״, אומר גיא. ״אנחנו מפתחים מוצר מתחילתו ועד ההטמעה ברכב – האלגוריתמאי מפתח את המוצר מהכיסא שלו ולא עוזב אותו עד האינטגרציה שלו ברכב. יש סיפוק גדול בלראות משהו שפיתחת עובד. צורת העבודה בה יוצאים מהפלורסנטים לשטח, שוברת שגרה ומייצרת יום יום מעניין ומאתגר שמשלב עבודה מול המחשב עם עבודת ידיים".
״האווירה במרכז הפיתוח בישראל היא הייטקיסטית ומפנקת. אנשים מגיעים עם הרבה ניסיון מהתעשייה וזה כיף ללמוד מאנשים שבאו מתחומים שונים – רובוטיקה, מדעי המחשב, בקרה וכן הלאה״, אומר גיא.
הוא מספר שבחברה יש אווירת עבודה נוחה וגמישה. ״אצלנו בקבוצה שמים דגש על עבודת צוות. אף אחד פה לא מסתגר לבד בחדר בשקט, זה סוג אחר של עבודה, מתוך העבודה הזו נוצרת חברות, אוכלים ביחד, עושים ערבי גיבוש״.

אני מאוד מאמין באנשים ולכן מאוד חשוב לי הפיתוח האישי של העובדים. הם אלה שבסוף מביאים את הפתרונות
חדשנות בפיתוח שמציגה תוצאות מהר
גיא, מהנדס מחשבים בעל תואר שני במנהל עסקים, הצטרף ל-GM לפני כשנתיים. הוא מנהל את קבוצת הפיתוח של תמרון אוטונומי במהירויות נמוכות: "אנחנו מלמדים את הרכב לחנות לבד, ובנוסף מפתחים יכולות בתחום ניהוג אוטונומי במהירויות נמוכות ובדיוקים גבוהים".
הקבוצה של גיא מורכבת מאלגוריתמיקאים, מהנדסי בקרה, אווירונאוטיקה, הנדסת חשמל ומדעי המחשב. ״ההבדל מקבוצות אחרות״, מסביר גיא, ״הוא שהקבוצה מפתחת בעזרת סימולינק, כך שאין צורך לתרגם את האלגוריתם ידנית לקוד ויש לכך יתרונות רבים״.
״סימולינק היא סביבה בה האלגוריתמאי מתכנן את האלגוריתמיקה שלו במודלים גרפיים, בסכמות, גורר בלוקים של אלגוריתמיקה ומחבר ביניהם בקווים. זה נקרא Model Based Design״, מסביר גיא. ״הכלי הזה מאפשר לבדוק ב-pc שהכל עובד ואז בלחיצת כפתור אנחנו יודעים להעביר את זה לטרגט האמבדד שלנו בלי שהמפתח יקליד קוד״.
השיטה הזו אפשרה לקבוצה להרים הדגמות של רכב שנוסע וחונה לבד – בתוך שנה אחת. ״קבוצות שמפתחות קוד ידני יתקשו להגיע לכאלה תוצאות בזמן כה קצר״, גיא מסכם.

עוד כמה שאלות
Outlook, excel, PowerPoint – כלים חובה לכל מנהל 😊
Teams, OneNote – כלים בהם מנהלים את התקשורת הצוותית והידע
Whatsapp – העברת הודעות מיידיות בקבוצה ובכלל לממשקים
תקציר תולדות האנושות
פופ, רגאטון – מוצא אותה ב- Apple music ובגלגלצ 😊
לילה!
היה לנו חתול פרסי שהחזיר נשמתו לבורא עולם בשיבה טובה. מאז לא מצאנו תחליף, מתרכזים בלגדל את הילדים
יש את הקלאסי של להחליף את ה- Desktop בצילום מסך של הדסקטופ ולאחר מכן להעלים את כל האפליקציות משם (כלומר לחיצה על האייקונים לא תעשה כלום כי זאת רק תמונה)
ביל גייטס
Facebook, LinkedIn, ynet, the marker
iPhone 11 לא היה מזיק! אני עוד חי עם ה- iPhone 7+ שלי
בראש וב- OneNote. של הקבוצה בכלי ניהול שנקרא RTC
Bose
לא אוכלים הודי לארוחת צהריים. חובה לשטוף את המקציף אחרי שימוש!
ואיזה חוק חסר לדעתך? אסור לקחת מפתח של חביתוש בלי אישור של רגע ודודלי
doom
לטייל בג'יפ. לטייל בעולם
האנשים שלנו
אלו האנשים שלנו, שהפכו את הכל לטוב יותר, יפה יותר.

ד"ר אלון קפואה
ראש קבוצת מחקר ופיתוח בקרת רכב ורובוטיקהאחראי על הובלה, הנחיה, ייעוץ וקידום מחקרים מתקדמים בתוך החברה ומחוצה לה, קביעת אסטרטגיה, תחומי מחקר ופרויקטים
אני אוהב את החשיפה לחזית הטכנולוגיה ולמיטב המוחות בארץ ובעולם, בתעשייה ובאקדמיה, ואת התמיכה והעידוד של החברה במימוש רעיונות יצירתיים עם סיכונים גבוהים
פיתוח אלגוריתמי בקרה מרמת המיקרו ועד רמת המאקרו
אלון קפואה נמצא בג'נרל מוטורס כבר שמונה שנים, ואפשר להגיד שהוא הגשים את חלום הילדות שלו: להיות מדען שעובד על מכוניות העתיד. את הדוקטורט שלו הוא עשה באלגוריתמי בקרה ושיערוך, ולפני שהגיע לתפקידו הנוכחי היה מדען בכיר.
הוא מוביל צוות של תשעה מדענים מתחומי הנדסה, מדעי המחשב ופיזיקה. האחריות שלו כוללת הובלה, הנחיה, ייעוץ וקידום מחקרים מתקדמים בתוך החברה ומחוצה לה, קביעת אסטרטגיה, תחומי מחקר ופרויקטים. הצוות עוסק בפיתוח אלגוריתמי בקרה מרמת המיקרו ועד רמת המאקרו משיפור ביצועי הרכב, דרך פיתוח אלגוריתמי קבלת החלטות עבור רכבים אוטונומיים ועד לבקרה של מערכות מרובות סוכנים. הכלים בהם אנחנו משתמשים באים מעולמות ה-Nonlinear Optimal Robust Control, Estimation Theory, Signal Processing, Deep Reinforcement Learning ועוד.
החלק האהוב עליו בעבודה הוא גם הסיבה לכך שאלון עדיין סקרן ורענן כמו עובד חדש: "אני אוהב את החשיפה לחזית הטכנולוגיה ולמיטב המוחות בארץ ובעולם, בתעשייה ובאקדמיה, ואת התמיכה והעידוד של החברה במימוש רעיונות יצירתיים עם סיכונים גבוהים", הוא מספר.
אלון מאמין שכדי לעשות את התפקיד שלו דרושות כמה תכונות ויכולות – "הבנה טובה של טכנולוגיות מתחומים שונים, יצירתיות ויכולת לצלול לפרטים ובד בבד לראות את התמונה הגדולה", הוא מפרט.
בעיניו, העבודה ב-GM מיוחדת ביחס למקומות עבודה אחרים בזכות עומק מחקרי ויכולות מימוש רעיונות למוצרים. "זה לא רק זה", הוא מוסיף ומסכם, "הכל עטוף בדאגה ואכפתיות של החברה לרווחת העובדים, מהדבר הקטן ביותר ועד לגדול ביותר".

ב-GM הכל עטוף בדאגה ואכפתיות של החברה לרווחת העובדים, מהדבר הקטן ביותר ועד לגדול ביותר

עוד כמה שאלות
“For the Love of Physics” by Walter Lewin
“Good To Great” by Jim Collins
“Reinforcement Learning and Optimal Control” by Dimitri Bertsekas
מוזיקה קלאסית
גם וגם
מכין רשימת משימות ויעדים
Into the Wild
בת זוגי לחיים
https://mars.nasa.gov
שוטף רצפה רובוטי
iOS
גולדן אקס
פרויקטי DIY
המרפסת
מחברת
23 מעלות
האנשים שלנו
אלו האנשים שלנו, שהפכו את הכל לטוב יותר, יפה יותר.

ד"ר יעל שמואלי-פרידלנד
(User Experience Technologies (UXTמחקר ועיצוב ממוקדי משתמש למטרות פיתוח.
אנחנו נמצאים בתקופה קריטית בה נוצרים קודים בין בני אדם לרובוטים, ומכוניות אוטונומיות הן למעשה רובוטים שיפעלו במרחב הציבורי
מרחב למידה וצמיחה בכיוונים חדשים
יעל, דוקטור למדעים קוגניטיביים עם התמחות בתצוגות מולטימודאליות, הצטרפה ל-GM לפני 8 שנים.
התפקיד של יעל משלב מחקר ועיצוב ממוקדי משתמש למטרות פיתוח. ״התחלתי ממחקר מערכות מולטימודאליות מבוססות דיבור שמשלבות תוכן ויזואלי ואודיטורי, המשכתי בארגון מידע ויזואלי לתצוגות ברכב באמצעות מודלים מתמטיים ומשם במעבר חד לפרויקט שעסק בעיצוב מערך הצלילים בתוך רכבי GM״, מפרטת יעל.
בשנים האחרונות היא עוסקת ביצירת שפת תקשורת חיצונית בין רכבים אוטונומיים לנוסעים והולכי רגל. המשותף לכל הפרויקטים האלה, לדבריה, הוא תרגום הצרכים הקוגניטיביים (היכולות והמגבלות) של המשתמש לעיצוב אמוציונאלי.
העבודה בקבוצה אליה משתייכת יעל אינה מתבצעת, בדרך כלל, בצוותים היררכיים. ״החוקרים מייצרים או מצטרפים לצוותי עבודה בהתאם למידת התרומה האישית שלהם לנושא מסויים, כך נוצרות קבוצות עבודה אינטר-דיסיפלינאריות מגוונות באמת. קבוצות שמאפשרות מרחב למידה וצמיחה בכיוונים חדשים״, מסבירה יעל.

כשנכנסתי לעולם עיצוב הסאונד ברכב לא הייתה לי הכשרה פורמלית ועדיין ניתנה לי ההזדמנות. יישמתי שיטות מחקר ובדיקות משתמשים ותוך כדי כך למדתי המון
לעסוק בנושאים הכי חמים ומשמעותיים בעולם הטכנולוגיה
״הפרויקטים בהם אני עוסקת מאפשרים שילוב אמיתי של הנדסת אנוש ועיצוב״, אומרת יעל. ״אנחנו נמצאים בתקופה קריטית בה נוצרים קודים בין בני אדם לרובוטים, ומכוניות אוטונומיות הן למעשה רובוטים שיפעלו במרחב הציבורי. זאת ההזדמנות שלנו לייצר שפה חכמה, שתאפשר הבנה ותקשורת. מעורבת פה הרבה אחריות. הקונספטים בהם אנחנו עוסקים יגדירו למעשה את המרחב הציבורי החדש ומתחברים לתפיסות ארכיטקטוניות"
על מנת להצליח בתפקידה יעל נדרשת להבנה יסודית של צרכי המשתמש, יכולת מחקרית מעולה, היכרות עם שיטות ניתוח שונות, הבנה עיצובית חזקה וחיבור בין עיצוב ורגש. היא מספרת, שהעבודה בחברה מתאפיינת בפתיחות וגמישות ל-skill set שאינו ברור מאליו. ״כשנכנסתי לעולם עיצוב הסאונד ברכב לא הייתה לי הכשרה פורמלית ועדיין ניתנה לי ההזדמנות. יישמתי שיטות מחקר ובדיקות משתמשים שמתייחסות לכלל המודליטיז (ראיה, שמיעה, מגע) ותוך כדי כך למדתי המון על עיצוב סאונד, תובנות שלקחתי איתי ביצירת השפה בין רכבים אוטונומיים ללקוחות והולכי רגל שמתבססת בעיקר על תאורה. באופן מעניין עיצוב תאורה דומה מאוד לעיצוב סאונד בהרבה מובנים״.
החברה, לדברי יעל, ״עוסקת בנושאים הכי חמים ומשמעותיים בעולם הטכנולוגיה, יש בה אנשים חכמים מאוד, הרבה אתגרים ואפיק התפתחות מגוון״. מעבר לעבודה עצמה, יעל מספרת שסביבת העבודה נעימה מאוד. ״יש אינטראקציה בין קבוצות, פרויקטים מעניינים הנובעים משיתוף פעולה והתפתחות מתמדת".

עוד כמה שאלות
(למפתחים: ספריות, תוכנות, קוד פתוח, קוד סגור; למנהלי מוצר: כלים לניהול משימות, כלים לתקשורת בין מחלקות שונות וכו') אנחנו חושבים הרבה בצורה קונספטואלית, ממדלים אינטראקציות, עורכים ניסויים רבים ואוספים דאטה, ובנוסף, אנחנו מתשאלים נבדקים, מנסים להבין את התגובות הרגשיות שלהם ועורכים ניתוחים כמותיים ואיכותניים על הנתונים שנאספו
“Do Androids dream of electric sheep?” של .Philip K. Dick ספר שעוסק בעתיד העולם הרובוטי ועליו מתבסס "Blade Runner" של Ridley Scott
בד"כ אני לא שומעת מוזיקה בזמן העבודה – מפנה את זכרון העבודה הוורבאלי שלי לתוכן מקצועי
אשת לילה
רק בבית, Indie rock Alternative & Punk
סרטים של דייויד לינץ' בעיקר ממראה שחורה
יוצרים, אדריכלים ולוחמים לזכויות אדם
Gmail והארץ
iOS
משקפי עקיבת עיניים מדויקות וחופשיות מהצורך בקליברציה
מוזיקה ויוגה, מתרגלת איינגר יוגה הרבה שנים. יום יום, בוקר בוקר. הקמנו כאן קבוצת תרגול ויש לנו מורה מעולה שמגיע פעם בשבוע אלינו לשעתיים
החדר שלי, בשקט
האנשים שלנו
אלו האנשים שלנו, שהפכו את הכל לטוב יותר, יפה יותר.

ולדימיר נוביקוב
ראש צוות כלי דיבאג וויזואליזציהמוביל צוות פיתוח כלי ויזואליזציה בזמן אמת לרכב אוטונומי ו-Cloud Microservices
מה שמייחד את החברה הוא שאנחנו הלקוח של עצמנו - אין לקוח חיצוני שמכתיב את קצב העבודה. יש לנו אחריות לבנות את תכני העבודה ולעמוד ביעדים שאנחנו מציבים לעצמנו
מגוון האתגרים דורש לחשוב מחוץ לקופסה
"בפיתוח המוצרים שלנו אנחנו נתקלים בהרבה אתגרים טכנולוגיים לא פשוטים", פותח ולדימיר. "זה מצריך תשוקה ללימוד טכנולוגיות חדשות, למידה עצמית וחוסר פחד להציע שיפורים ולגבות אותם ב-POC. אני מאוד אוהב את זה שהאתגרים מכריחים אותנו לחשוב מחוץ לקופסה ולהיות עדכניים. בנוסף, אפשר לבדוק את המוצר ישירות על הרכב בנסיעה אוטונומית, וזה יתרון משמעותי".
ולדימיר, בן 33, הוא בעל תואר ראשון בהנדסת תוכנה. הוא נמצא ב-GM כבר ארבע שנים, ובעבר היה מהנדס תוכנה RT-Embedded בחברה. תחתיו יש צוות של ארבעה עובדים שצפוי להכפיל את עצמו ולהמשיך לגדול בזמן הקרוב. "התפקיד שלי כולל הובלת צוות פיתוח כלי ויזואליזציה בזמן אמת לרכב אוטונומי ו-Cloud Microservices לדיבאג דאטה שמוקלט בזמן נסיעה", הוא מספר.
"מה שמייחד את החברה הוא שאנחנו הלקוח של עצמנו – אין לקוח חיצוני שמכתיב את קצב העבודה", אומר ולדימיר. "יש לנו אחריות לבנות את תכני העבודה ולעמוד ביעדים שאנחנו מציבים לעצמנו. התקשורת בין הצוותים בארץ ובעולם מאוד הדוקה – יש טיסות אינטגרציה שמחזקות את הקשרים – וכמובן שיש גם את הבדיקות על הרכבים עם הטכנולוגיות הכי מתקדמות בשוק".

זמן עבודה מהבית או מהמשרד נשקל באופן אישי ושעות העבודה גמישות - העיקר הוא התפוקה ולא השעות. בנוסף, תמיד יש מענה מצוות ה-HR לכל דאגה
לצד הפן המקצועי יש גם אווירה טובה
ולדימיר מוסיף כי GM היא מקום נהדר לפתח בו קריירה, ולצד הפן המקצועי יש גם אווירה טובה ומגובשת חברתית. "היחס של החברה הוא חם ואישי, ובקורונה קיבלנו חבילות מהממות הביתה. זמן עבודה מהבית או מהמשרד נשקל באופן אישי ושעות העבודה גמישות – העיקר הוא התפוקה ולא השעות. בנוסף, תמיד יש מענה מצוות ה-HR לכל דאגה".
ולדימיר חוזר רגע לעניין הפינוקים ומכריז כי חוץ מברז בירה יש הכל: "משלוחי פינוקים בימים שנאלצים לעבוד מהבית, ימי גיבוש קבוצתיים מעולים, תקציב לכל עובד לקורסים או כנסים להתפתחות מקצועית, קבוצות ריצה, יוגה, להקת GM שתשמח לצרף עוד מוזיקאים ושלל פעילויות. בקרוב גם נעבור למשרדים חדשים ושמעתי שהם מאוד מפנקים".
במבט לעתיד, ולדימיר מאמין ש-GM תהיה חברה מובילה בתחום הרכבים החשמליים והאוטונומיים עם חוויית נסיעה אופטימלית ובטוחה. "אני רואה את עצמי מתפתח בתפקיד ומגדיל את הקבוצה כדי לספק כלים נוספים שיהיו דור העתיד של כלי הדיבאג ב-GM".

עוד כמה שאלות
לילה, חד משמעית
יש לי שלושה חתולים עצלנים שלא אוהבים ללכת למשרד
הייתי בעבודה הראשונה שלי אחרי הלימודים, עם ניסיון של שנה, כשהמנהלת שלי התקדמה וחיפשו ראש צוות חדש. שכנעתי את ראש הקבוצה לאסוף את הצוות, שמנה אנשים עם 10 שנות ניסיון, ולספר לכולם שהוחלט שזה יהיה אני – תוך כדי שאני מחלק להם כריות של אימוג’י בצורת סמיילי ואחת בצורת קקי כדי שיצביעו עם הכרית מה הם חושבים על הבשורה. אחרי כמה שיחות עם ה-HR למדתי לא לעשות את זה שוב.
קפה
עד לפני חודש אנדרואיד, עכשיו פוזל ל-iOS
PS5, אבל לא בא לי להתגרש
"Command & Conquer: Red Alert"
AirPods Pro לישיבות, Nuraphone למוזיקה – האוזניות היחידות שממש מרגישים בהן את הבסים (תחפשו, שווה כל שקל)
Jira כי כל השאר מעפן
אני בא עם קצר ומביא איתי משהו ארוך, לא נכנס בין אדם למזגנו
האנשים שלנו
אלו האנשים שלנו, שהפכו את הכל לטוב יותר, יפה יותר.

זיו חזיז
Engineering Group Managerפיתוח כל תשתיות התוכנה עבור הרכבים האוטונומיים מסביבת העבודה ועד הרכב.
להשיג דברים בצוות זה מספק הרבה יותר מאשר להשיג אותם בעצמך, האתגר תמיד מורכב יותר והפתרונות שמגיעים אליהם בצוות הם הרבה יותר יצירתיים בזכות ההפרייה ההדדית
יצירתיים בזכות ההפרייה ההדדית
המשיכה של זיו, מהנדס מחשבים בהשכלתו, לתחום, החלה כבר בילדותו. ״בחופש הגדול הייתי מסתובב עם דוד שלי, שהוא טכנאי מחשבים, בהתקנות ומשם הכל התחיל״.
זיו הצטרף לחברה לפני 3 וחצי שנים בתור ראש צוות Advanced tech. infotainment, ועם הזמן התקדם לתפקידו הנוכחי, הכולל אחריות על פיתוח כל תשתיות התוכנה עבור הרכבים האוטונומיים מסביבת העבודה ועד הרכב.
זיו מוביל קבוצה מגוונת. ״יש לנו כמה וכמה תחומי אחריות במסגרת הפרויקט״, הוא מפרט, ״אנחנו אחראים על כל הסביבה בה רצה האלגוריתמיקה, על הכלים של הקבוצה שמאפשרים למפתחים השונים להבין טוב יותר מה רץ בתוך המערכת ועל שחרורי הגרסאות, כך שבסופו של דבר העבודה של כולם מתנקזת אלינו״.
זיו מעיד, שהחלק האהוב עליו ביותר בתפקיד הוא העבודה עם אנשים: ״אני חושב שלהשיג דברים בצוות זה מספק הרבה יותר מאשר להשיג אותם בעצמך, האתגר תמיד מורכב יותר והפתרונות שמגיעים אליהם בצוות הם הרבה יותר יצירתיים בזכות ההפרייה ההדדי

בעולם הרכב יש מן הסתם חלקים מסורתיים. החלק הכיפי והמאתגר הוא להביא לעולם הזה את הטכנולוגיות הכי חדשות שיש
החברה מאמינה במושג 'הון אנושי' לא רק ככותרת
כדי להצליח בתפקידו, זיו נדרש לעמוד בהצלחה בלחצים רבים: ״אנחנו קבוצה שמספקת תשתיות לכל הפרויקט כך שכל אחד רוצה מאיתנו משהו כבר אתמול וברמת גימור גבוהה. לעיתים הדרישות סותרות וצריך לדעת לחיות עם כולן במקביל״.
החזון של החברה ברור: אפס תאונות, אפס פליטות מזהמות, אפס פקקי תנועה. ״אחד הדברים הנדירים באמת הוא שבחברה של מאות אלפי עובדים, החזון הוא העבודה היומיומית שלך, הוא לא משהו רחוק וערטילאי, זו הפרקטיקה שעומדת לנגד עיניך. קל להתחבר למטרה ככה״, אומר זיו.
״אין בישראל הרבה חברות אמבדד שהלקוח שלהן הוא גם ה-End User. החוויה היא אחרת לחלוטין, השיקולים מובלים על ידי שאלות שנוגעות בלקוח״, אומר זיו. ״בעולם הרכב יש מן הסתם חלקים מסורתיים. החלק הכיפי הוא להביא לעולם הזה את העולם החדש, הטכנולוגיה״.
לצד הפן המקצועי, החברה משקיעה משאבים רבים גם ברווחת העובדים. ״היחס חם, אישי ותומך. החברה מאמינה במושג 'הון אנושי' לא רק ככותרת, עושים פה הדרכות ומשקיעים בעובדים בצורה שאני לא נתקלתי בה ב-20 שנה שאני בתעשייה״.
״כשאתה שואל את עצמך בסופו של יום מה אני רוצה לעשות, מעבר לדברים, לתנאים וזה, תשאל האם אתה רוצה להיות בצד שמפתח את המכונית או בצד שמנסה למכור לזה שמפתח את המכונית. אנחנו בצד שמפתח את המכונית – מאיתנו (GM) המוצר מגיע ישירות למיליוני משפחות.

עוד כמה שאלות
(למפתחים: ספריות, תוכנות, קוד פתוח, קוד סגור; למנהלי מוצר: כלים לניהול משימות, כלים לתקשורת בין מחלקות שונות וכו'): הכל מהכל:
c++ dev env, python dev env. Docker based env, deeplearning frameworks, deep learning embedded development
Rock playlists in spotify
כלבה קצת משוגעת אז לא…
לפני הרבה שנים העלמתי את המסך LCD הראשון בחברה שנתנו לעובדים לעובדת שקיבלה אותו והצעקות הגיעו לכל פינה
אנדרואיד לנצח
FITBIT
jagged alliance
רכיבת שטח באופניים
משהו צ'יקמוק
ONENOTE
האנשים שלנו
אלו האנשים שלנו, שהפכו את הכל לטוב יותר, יפה יותר.

ישי אלחרט
Algorithm Engineer, Automated Driving Advanced Sensor Developmentישי מפתח אלגוריתם למכ"ם עבור הרכב האוטונומי.
הרכב האוטונומי אולי לא יושק רשמית בעוד חודש, אבל כל מה שאנחנו בונים וכל המחקר שאנחנו עושים משפיעים ועוד ישפיעו על התחום כולו
אווירה החמה שיש בצוות ובחברה
ישי מספר שסדר היום שלו מורכב בעיקר מקריאת מחקרים, כתיבת קוד ובדיקתו בתוך הרכב. הוא אוהב את האווירה החמה שיש בצוות שלו ובחברה, את חוסר הפורמליות וכמובן את הטכנולוגיה עצמה. "רכב אוטונומי עדיין לא ממש קיים, אז לדעתי חשוב שמי שמגיע לעבוד ב-GM יהיה יצירתי מאוד, סקרן ובעיקר שיתחבר לטכנולוגיה", מוסיף ישי.
בעתיד ישי מאמין ש-GM תשפיע ותעצב את תחום הרכב האוטונומי ואת האופן שבו אנחנו מתניידים ממקום למקום, ממש כפי שהיום היא מובילה בתחום הרכב. לדעתו, העבודה באתר הישראלי היא משמעותית ובעלת השפעה אדירה על תחום הרכב האוטונומי בעולם כולו.

אחד היתרונות הכי גדולים זה שאנחנו מפתחים רכב אוטונומי בתוך חברת רכב - אנחנו למעשה שותפים לכל תהליך העשייה, זה כיף גדול
רואה את התוצאות בפועל
ישי מפתח אלגוריתם למכ"ם עבור הרכב האוטונומי. הוא למד הנדסת חשמל ויש לו תואר שני בתחום הרדאר וכיום, במקביל לעבודה, הוא לומד לקראת הדוקטורט.
הוא הגיע לחברה לפני כמעט שנתיים, לאחר שעלה לארץ מברזיל עם משפחתו, וזאת למעשה העבודה הראשונה שלו בארץ. "מה שאני אוהב כאן זה שהכל גמיש", הוא מספר, "אפשר לדבר עם המנהל חופשי, כל אחד אומר את מה שהוא באמת חושב ועבורי זה חדש ומעניין".
אך מבחינת ישי יש יתרון גדול נוסף – מגוון האפשרויות הגדול שיש בעבודה בתחום. הוא יכול לעבוד עם צוות המחקר, עם צוות הפיתוח או להיות ממוקד יותר בצד הייצור באמצעות חומרה או תוכנה. ועוד משהו – הוא מגיע לעבודה עם אופניים ומתקלח במקלחות של החברה, וזה יתרון די גדול ובעיקר מרענן.
"מה שאני הכי אוהב בעבודה שלי זה שאני רואה את התוצאות בפועל, באופן מיידי", הוא אומר, "יש לנו למעשה מוסך עם רכבים, אז אחרי שאני כותב את האלגוריתם ממירים את זה לקוד ומתקינים את זה באוטו. אחר כך אני יורד למוסך ורואה את התוצאות בפועל בזמן אמת, באוטו עצמו".

עוד כמה שאלות
Matlab וגם Python
הפינה שלי, יש שם תמונות של המשפחה. וגם המקלחת, זה חשוב כשאני מגיע לכאן באופניים
24 מעלות ועדיף חלון פתוח
האנשים שלנו
אלו האנשים שלנו, שהפכו את הכל לטוב יותר, יפה יותר.

מיטל בורבין
Devops, Automation & Performance team leadמנהלת צוות של תשעה עובדים ואחראית על סביבות פרודקשן, פיתוח ובדיקות בעולמות ה-CI/CD, בדיקות אוטומטיות, בדיקות עומסים, אינטגרציות עם מערכות שונות, בדיקות אבטחה, ניטור ועוד
האנשים, היחס של החברה לעובדים, הטכנולוגיות החדשות - הדברים האלה הם בדיוק מה שמשאיר אותי ב-GM כבר ארבע שנים
לכל אחד ואחת מאיתנו יש הזדמנות להשפיע על יצירת העתיד בתחום
כשהייתה ילדה, מיטל נמשכה לעולם המחשבים – אז היא עשתה מה שכל ילדה מחוננת עושה והלכה לחוגי תכנות, לצד לימודים אוטודידקטיים מספרים ומהאינטרנט. גם היום, בגיל 31 ועם עבודה בתחום, היא לא מפסיקה ללמוד ומשלימה תואר במדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה.
מיטל נמצאת ב-GM כבר 4 שנים ומנהלת צוות של תשעה עובדים, בהם אנשי Automation Engineers ,Performance Engineers ו-Devops. "התפקיד שלי כולל אחריות על סביבות פרודקשן, פיתוח ובדיקות בעולמות ה-CI/CD, בדיקות אוטומטיות, בדיקות עומסים, אינטגרציות עם מערכות שונות, בדיקות אבטחה, ניטור, עבודה מול צוותים בכל העולם ועוד", היא מפרטת.
היא מספרת שכל יום בעבודה נראה אחרת לגמרי מקודמו, והגיוון הוא חלק גדול באהבה שלה לתפקיד. "התכונות שחשובות בתפקיד הזה הן יכולת לעשות context switching בצורה מיידית ובתדירות גבוהה, יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסה בפתרון בעיות", הוא מוסיפה.
"יש פה תחושה שכל אחד ואחת יכולים להביא לשינוי", היא מתארת את הרוח במשרדים. "האנשים פה איכותיים ומקצוענים שכיף לעבוד איתם, והחברה מקדמת שונות ושוויון חברתי – מתייחסים לכולם בצורה שווה ומכבדת. לכל אחד מאיתנו יש הזדמנות לקחת חלק בהשפעה על יצירת העתיד בתחום".

יש גמישות בשעות העבודה - בחלק מהתפקידים צריך לעבוד כמה שעות חופפות עם ארצות הברית, לדוגמה. לפני הקורונה עבדנו מהבית יום בשבוע, ועכשיו זה נתון לבחירתנו.
לא חסרים פינוקים
מיטל מתארת יחס מעולה של החברה כלפי העובדים, ומוסיפה שבתקופת הקורונה הרגישו במיוחד את הדאגה, האכפתיות וההערכה. "היה קשר רציף עם ההנהלה, קיבלנו משלוחים מפנקים הביתה לפני כל חג, נתנו לנו לבחור איפה יותר נוח ויעיל לנו לעבוד ודלת ההנהלה הייתה פתוחה בפנינו", היא מספרת.
"האנשים, היחס של החברה לעובדים, הטכנולוגיות החדשות – הדברים האלה הם בדיוק מה שמשאיר אותי ב-GM כבר ארבע שנים", היא ממשיכה. "ולא חסרים פינוקים – יום כיף בים, סטנדאפ עם בני ובנות זוג, נשנושים מיוחדים במשרד ומשלוחים הביתה".
מיטל מספרת שמודל העבודה בחברה תלוי בתפקיד – "יש גמישות מסוימת – בחלק מהתפקידים צריך לעבוד כמה שעות חופפות עם ארצות הברית, לדוגמה. לפני הקורונה עבדנו מהבית יום בשבוע, ועכשיו זה נתון לבחירתנו. אני מקווה שהמודל הזה יישמר".
מיטל צופה לחברה עתיד מבטיח, ובטוחה שהיא תעמוד בראש מהפכת המוביליטי. "בעוד כמה שנים GM תהפוך לחברת הרכב המובילה בתחום הרכבים החשמליים והאוטונומיים", היא מסכמת באופטימיות.

עוד כמה שאלות
NodeJs, Kafka, Spark, Jenkins, PCF, Postgres, Cassandra, Redis, etc…
לא ספר, אבל קורסים ב-Udemy
תלוי במצב רוח וברמת הריכוז הנדרשת. בדר"כ פופ או קאברים אינסטרומנטלים של שירים (פסנתר, גיטרה)
היו המון כאלה – בדרך כלל הדברים הרגילים – לשלוח זימון ממחשב של מישהו שלא נעל אותו, להחליף את החיבור USB של העכבר, לשנות את פריסת המקלדת, להחליף את הדסקטופ בצילום מסך של הדסקטופ, ועוד… בקיצור חשוב לנעול את המחשב
מה הדבר הראשון שאת עושה בהגעה למשרד? אומרת שלום לכל מי שבסביבה, מחברת את הלפטופ לדוקינג סטיישן ו…קפה
איזו דמות מעוררות בך השראה? Mary Barra, ובכלל כל דמות נשית שהגיע להישגים גבוהים ודרגות גבוהות בעולמות הטכניים
אנדרואיד
Oculus Quest 2
לרכוב על אופני הרים, לנגן על פסנתר וגיטרה, לבלות עם חברים
הכניסה למשרד, איפה שיש צמחייה והרגשה שהכל פתוח וכאילו נמצאים בחוץ
bose quietcomfort 35
תלוי – בעיקר בראש. אבל גם בone note, פתקים, מחברת, אפליקציית keep בטלפון, TFS, EXCEL.
פייסבוק
האנשים שלנו
אלו האנשים שלנו, שהפכו את הכל לטוב יותר, יפה יותר.

מירית אלידע בר
Advanced Connectivity Engineering group managerאחראית על הגדרת חזון בתחום ה-connected cars והפיכתו למציאות
"אני צריכה לראות ולזהות איך ייראה העולם ומהי החוויה שנרצה להעניק ללקוחות שלנו, ואת זה אנחנו עושים בזכות הטכנולוגיה המתפתחת והיכולות הגבוהות של הקבוצה לייצר חדשנות ולתרגם חזון למוצר
להגדיר את החזון ולראות אותו מתהווה בתוך הרכב
מירית הצטרפה ל-GM לפני 16 חודשים, כשבאמתחתה 20 שנות ניסיון בהנדסת תקשורת, B.Sc בהנדסת אלקטרוניקה מאוניברסיטת תל אביב ובקרוב מאותה הפקולטה גם M.Sc, עם תזה בתחום של תקשורת ולמידת מכונה.
"אני מובילה אנשים בכירים ומנוסים, כל אחד בתחומו", היא מסבירה, "התפקיד שלי כולל הגדרת חזון עבור GM בתחום ה-connected cars והפיכתו למציאות על ידי הסברה ויצירת תמיכה ארגונית, תוך הובלת קבוצה המבצעת מחקר ופיתוח תשתיות תקשורת ומוצרים עד דרגת בשלות המאפשרת מעבר לייצור והכנסתם אל הרכב".
מירית מאמינה שהתכונות הכי חשובות בתפקיד שלה הן היכולת להוביל שינוי וחדשנות בתוך החברה ועבור הלקוחות וכן היכולת להתוות ולהוביל את הדרך להשגת החזון. "אני צריכה לראות ולזהות איך ייראה העולם ומהי החוויה שנרצה להעניק ללקוחות שלנו", היא מסבירה. "אנחנו מסוגלים לעשות את כל זה בזכות הטכנולוגיה המתפתחת ובזכות היכולות הגבוהות של הקבוצה לייצר חדשנות ולתרגם חזון למוצר".
החלק האהוב עליה בתפקיד הוא התמהיל של הובלת חזון חדשנות ודרך יחד עם הובלת אנשי מקצוע ועשייה משותפת. מירית מסכמת את מהות הסיפוק שלה ב-GM: "אני אוהבת ליצור יחד עם הצוות שאני מובילה עתיד חדש, חווייתי ובטוח יותר, תוך שימוש בטכנולוגיות המתקדמות ביותר".


עוד כמה שאלות
Excel, PowerPoint, Word , Visio, Jupiter notebook, PyCharm, Sublime outlook OneNote
בתחום התקשורת רוב הספרים של הוצאת Wiley טובים. כדי להבין מה קורה בתעשיה בעולם הרכב ובתקשורת אני ממליצה על קריאת מאמרים סקרי שוק וקריאה של הסטנדרטים .
אני משתמשת ב-Spotify, אבל אני משתייכת לאלו שמוזיקה מסיחה את דעתם (לחיוב) ולכן אני עובדת בשקט.
הכי לילה שיש
לאחרונה הצטרפה אל משפחתנו חתולה גורה מהממת מזן טריקולר.שמה טריקי. היא נשארת בבית.
את ה-outlook אני בודקת עוד לפני היציאה למשרד לכן הדבר הראשון שאני אוהבת לעשות כשאני מגיעה הוא לשתות קפה עם הצוות (ועדיף Nespresso)
Super Mario
לטייל בשדות, לשבת מול הים להיות עם המשפחה
החדר שלי, הוא שקט בטמפרטורה הנכונה ותמיד יכולים לגשת אלי ולקיים פגישות כשצריך
AirPods לטלפון ולמחשב האוזניות שקיבלנו מ-GM
שילוב של OneNote ומחברת.
האנשים שלנו
אלו האנשים שלנו, שהפכו את הכל לטוב יותר, יפה יותר.
המשרדים שלנו


















לרוץ אל העתיד
הרכב האוטונומי אמור לשנות את חיינו: הוא ישפיע על ההתניידות שלנו ממקום למקום, על עיצוב הערים, על עבודות שונות שנבחר לעסוק בהן, ובקיצור – הוא צפוי להכניס אותנו אל עידן חדש ומרתק. נכון, עוד אי אפשר לראות אותו בארץ, ובקושי בעולם כולו, אך חלק מהטכנולוגיה כבר מוטמעת ונמצאת בשימוש בכלי רכב שונים. מתי הרכבים האוטונומיים ישלטו בכביש? יש עוד דרך ארוכה, וזה בדיוק מה שעושים באתר הישראלי של GM.
במרכז המחקר והפיתוח עובדים כ-300 עובדים, שעוסקים באחד מהנושאים היותר לוהטים בתעשייה בשנים האחרונות – הרכב האוטונומי. מעבר לעבודה המאתגרת, המאפשרת חשיפה לתחומים מגוונים בסביבה גלובלית, נהנים העובדים מסביבת עבודה ותנאי עבודה מפנקים במיוחד, הכוללים בין השאר אירועי חברה, תרגולי יוגה, קבוצת ריצה מגובשת ופעילויות שנתיות יחד עם המשפחה.
העבודה בג'נרל מוטורס ישראל מאפשרת לשמור על איזון בין החיים הפרטיים לחיים המקצועיים. החברה פועלת לפי שיטת ה"שעון הגמיש" המאפשרת לעובד לנהל את זמנו בצורה המתאימה לו ולמשפחתו בצורה האופטימלית כך מתאפשר לעובדים לשלב בצורה בריאה חיי משפחה, עבודה, תחביבים ולימודים (אקדמאיים או העשרתיים).

הרבה אנשים עוסקים בפיתוח של תחומים מעניינים כאלה ואחרים, אבל באמת שאף אחד לא עוסק בתחום כל כך מהפכני כמו שאנחנו עושים פה ב-GM
אווירה של צמיחה והשפעה על העתיד של כולנו
באתר הישראלי, הנהנה מהגב היציב, מהתשתיות ומהידע של GM העולמית, יש הרבה מקום לפתיחות, יצירתיות ויוזמה של העובדים, ומנגד את החופש והכסף לנסות ולהעז לעשות (כמעט) הכל. לכל עובד יש את המקום והאפשרות להשפיע על הרכבים העתידיים ועל האופן בו כולנו נתנייד בעתיד.
משרדי החברה חדשים ונחנכו באופן רשמי רק לפני חודשים ספורים, והסגנון העיצובי הוא הייטקי פוסט מודרני, עם המון בטון חשוף בשילוב זכוכית וחלונות ענק שדרכם אור טבעי מציף את החללים השונים. המשרדים מתפרשים על פני שתי קומות: בקומה הראשונה, קומת הכניסה, יש מטבח גדול ומפנק עם מגוון פירות, עוגיות, דגנים, לחמים וכמובן – מכונת אספרסו.
בקומה השנייה יש אופן ספייס גדול ומרווח, עם מספר חדרים, פינות ישיבה נעימות ושקטות וגם חדרי ישיבות. עבור מי שמגיע לעבודה באופניים, או כל מי שרוצה להתרענן, עומדות מקלחות מסודרות ונעימות, וכמובן שהחברה מארגנת פעילויות שונות לכל המשפחה, פעילויות גיבוש לכלל העובדים ואף גיבושים פנימיים בתוך הקבוצות.
המפתחים בג'נרל מוטורס ישראל משנים את מציאות עולם התחבורה שאנחנו מכירים היום
אנחנו נמצאים פה:











