להשפיע על ארגונים בעלי מאות ואלפי עובדים
עוד לפני הקורונה עבדו ב-Deloitte יום אחד בשבוע מרחוק, אז ששיאל וחבריו בפירמה כבר היו מוכנים לשינוי. "אני גם רגיל לעבודה בחו"ל ולא מהמשרד רוב הזמן, ככה שמבחינתי כל עוד יש WiFi אני יכול לעבוד מכל מקום", הוא אומר.
ששיאל עובד בפירמה כבר שש שנים, ולפני שהגיע לתפקידו הנוכחי הוא היה מפתח בכיר. היום הוא אחראי על ניהול תצורת פיתוח ומוצר עבור לקוחות גלובליים בארה"ב, אירופה והמזרח תוך עמידה בלוחות זמנים מאתגרים, ניהול צוותי מוצר ופיתוח ב-Time Zones שונים, למידת טכנולוגיות חדשות והתאמת ה-Tech Stack עבור כל פרויקט.
בנוסף, מנהל ששיאל מספר פרויקטי פיתוח מורכבים במקביל תוך מימוש מתודולוגיית Agile – Scrum. התפקיד כולל גם הגדרת הצרכים העסקיים, מעורבות בפרטים בשלב ה-Design והארכיטקטורה, ביצוע Code Reviews, ניהול גרסאות, מחקר ופיתוח, הגדרת תהליכי עבודה בצוות הפיתוח ובפרויקט, מסירת המוצר וביצוע העברת ידע לצוותים הטכניים באתר הלקוח.
כמו שאפשר להבין, הצלחת שלו מלאה ולכן הוא נעזר בצוות של ארבעה מפתחים ישראלים, שלושה מפתחים מהודו ועוד אנשי צוות משתנים שמוקצים בהתאם לפרויקט.
"אני הכי אוהב את האתגר שבניהול פיתוח עבור פרויקטים גלובליים ללקוחות ממגזרים ותעשיות שונות", הוא מספר. "לכל חברה יש את ה-Pain Points והאסטרטגיה שלה, ואני לגמרי אוהב את האתגר שבמציאת הפתרון שיתאים בדיוק לדרישות הלקוח, ייתן מענה מדויק ויתכתב עם אסטרטגיית ואופי החברה שנותנים לה את השירות".
ששיאל מונה כמה תכונות חשובות שעוזרות לו במילוי התפקיד. הראשונה היא אג'יליות: "פיתוח מוצר עבור חברות וארגונים מהגדולים בעולם מצריך יכולת להתמודד עם שינויים והתאמות בתהליכי הפיתוח ברמה היומית ולהתאים את עצמנו תוך כדי תנועה למצבים חדשים", הוא מסביר.
התכונה השנייה היא סקרנות ויצירתיות, כי כל פרויקט חדש מצריך יכולת לחקור וללמוד לפחות טכנולוגיה אחת חדשה. "אנחנו תמיד רוצים שלקוחותינו יהיו בחזית הטכנולוגיה, ככה שצריך כל הזמן ללמוד ולהתעדכן בצורה מתמדת".
התכונה השלישית היא התמדה וקור רוח. המערכות שששיאל והצוות שלו מפתחים הן מורכבות, כוללות עבודה עם מספר צוותים וגורמים שונים ומשרתות ארגונים של עשרות עד מאות אלפי עובדים. כל אלה, לצד החשיפה של המערכות לשכבות הניהול העליונות באותם ארגונים, דורשים יכולת עמידה בלוחות זמנים צפופים.