מידע שמשפיע על כל ההחלטות
שרה, שהגיעה לישראל לפני 6 שנים, מספרת כי בתור ילדה לא יכלה לדמיין את המקום שבו היא נמצאת היום. "החיים הובילו אותי לכאן ואני מלאת תודה על כך", היא אומרת, "זה רק מוכיח שצריך להיות פתוחים להפתעות".
אחרי שסיימה לימודי כלכלה וניהול, שרה עבדה במקומות שסיפקו לה את ההזדמנות להשתלב בעולם הדאטה ולהכיר אותו מקרוב. שרה הצטרפה לאלמנטור לפני כשנה. "באלמנטור לא מסתכלים על התארים, אלא באמת נותנים פה צ'אנס לאנשים מכל הגוונים של החברה״, היא אומרת, ״מבחינת החברה – אם יודעים את העבודה, כל השאר פחות משנה. אני למשל לא למדתי תכנות או מערכות מידע, והגעתי לכאן עם שנתיים וחצי ניסיון בתחום ה-BI".
את התפקיד שלה שרה מגדירה כליווי כל התהליך שעובר הדאטה - מהשלב בו הוא נוצר ועוד לנקודות הקצה. "כרגע אנחנו צוות של 3 אנשים שאחראים על כל הדאטה בחברה, ואנחנו צפויים לגדול. כמו בכל חברה כמעט, אלמנטור כל הזמן מייצרת נתונים על המוצר ועל איך הלקוחות משתמשים בו. ביומיום אני מקבלת המון מידע גולמי וצריכה לנקות אותו, לבנות מודל שיהיה אפשר לתחקר, ולעבד ולהנגיש את המידע עבור המחלקות השונות בחברה, כדי שהם יוכלו להפיק ממנו מסקנות ולפעול על פיהן".
שרה מספרת שיש אחריות גדולה במחלקה שלה, כיוון שהמידע שהם מעבדים חייב להיות מדויק, עדכני ומשקף את המציאות. "יש שני אתגרים עיקריים בעבודה: הראשון הוא הסנכרון. אנחנו עובדים עם כמה מחלקות, וכל אחת מהן מסתכלת על המידע באופן אחר, אבל בסוף הכול צריך להתכנס לאותו מקום. אני צריכה להבין מה בדיוק כל אחד רוצה, לפעמים אני צריכה לבנות כמה מדדים שיתאימו לכל מחלקה ולפעמים מספיק מדד אחד״.
"אתגר אחר הוא העדכון השוטף", היא מוסיפה, "מדובר בהמון מערכות שמסתנכרנות בנקודה אחת. לפעמים הן קורסות, ואז נוצר עיכוב והכלים שהצוות בנה לא זמינים למחלקות. מכיוון שהמידע חייב להיות מדויק מאוד ובגלל ההשפעה שלו על כל ההחלטות בהמשך, חשוב לוודא שכל המידע באמת משקף את המציאות. אם למשל רואים הרבה מכירות בחנות שלנו, צריך לדעת אם זו בעיה במערכת או שזו אכן המציאות".