
איליה קפלונוב
Staff Engineer
אחראי על פיתוח והרחבת פלטפורמת ה-in-store
משקיעים בצורך של העובדים לגדול ולהתפתח מקצועית
אחת השאלות הנצחיות בהייטק עוסקת בנושא ההשכלה: מה ללמוד, איפה ללמוד ומה הערך של תואר בענף הזה? ואולי בכלל מספיק רק כישרון? ובכן, הנה ההוכחה הניצחת לכך שאפשר להצליח בהייטק בלי תואר בכלל.
איליה, בן 30, נמצא בחברה כבר חמש שנים. הוא התחיל בתור מפתח אנדרואיד, עבר לפול סטאק, ניהל צוות במשך שנתיים ואז חזר לתפקיד hands on. "מה שמשאיר אותי בחברה הוא ההצלחה שלה וההבנה שבמידה רבה זו תוצאה ישירה של העבודה וההשקעה שלנו" הוא מספר.
"התפקיד שלי כולל פיתוח והרחבת פלטפורמת ה-in-store שלנו", הוא מפרט. "לקוחות שונים עובדים באופן שונה ולא תמיד מה שמתאים לאחד יתאים גם לשני. אנחנו עובדים בצמוד לפרודקט כדי לנסות לייצר חוויה טובה ללקוח שתתאים לצורה בה הוא רגיל לנהל את האופרציה שלו".
החלק האהוב על איליה בתפקיד הוא העבודה בצמוד לפרודקט. "זה מאפשר למפתח להרגיש את האימפקט על הלקוח באופן מיידי. המטרה שלנו היא לספק מוצר שייתן ללקוח חוויה כיפית וטובה, וכשאני רואה שהלקוח מקבל ממנו ערך אמיתי זו הרגשה מצוינת", הוא אומר.
איליה מאמין שהדבר שהכי משרת אותו הוא האהבה לעבודה בצוות. "למפתחים שונים יש היכרות טובה עם אזורים שונים במערכת. כדי לפתור בעיה מסוימת לרוב צריך להתייעץ עם עוד מפתחים כדי להבין מהו הפתרון האופטימלי, ואי אפשר לעשות את זה לבד".
הוא מספר שלעבודה בגראבהאב יש הרבה יתרונות, המרכזיים שבהם הם אנשים מאוד חזקים מבחינה טכנולוגית והקרבה לביזנס וללקוחות. "בנוסף, החברה משקיעה מאוד בצורך של העובדים לגדול ולהתפתח מקצועית", הוא אומר, "יש תקציב שנתי לכל עובד לצורך למידה והתפתחות, וזה משקף בצורה הטובה ביותר את החשיבות שמייחסת לנו החברה".
למפתחים שונים יש היכרות טובה עם אזורים שונים במערכת. כדי לפתור בעיה מסוימת לרוב צריך להתייעץ עם עוד מפתחים כדי להבין מהו הפתרון האופטימלי, ואי אפשר לעשות את זה לבד
אחרי חמש שנים בחברה מה שמשאיר אותי הוא ההצלחה שלה וההבנה שבמידה רבה זו תוצאה ישירה של העבודה וההשקעה שלנו
עוד כמה שאלות...
מהם כלי העבודה שלך? סביבת פיתוח, PyCharm, ריאקט וריאקט נייטיב עם TypeScript, פייתון 3 Node.js בבקאנד
לאילו פודקסטים אתה מאזין? "מפתחים חסרי תרבות", "עושים תנ"ך"
איזה פלייליסט אתה שומע בזמן העבודה? נותן ליוטיוב להפתיע אותי
ספר על בלוגים מקצועיים שהם חובה לכל קולגה. ממליץ להתחבר לטוויטר ולעקוב אחרי אנשי טכנולוגיה
iOS או אנדרואיד? התנסיתי בשניהם, כרגע ב-iOS ונהנה מכל רגע
מה אתה אוהב לעשות מחוץ לשעות העבודה? רולר בליידס זה התחביב הקבוע, מחליק גם ספיד וגם כחלק מקבוצת TAR בימי שלישי ברחובות תל אביב. חוץ מזה תמיד יש תחביבים שמתחלפים


