להביא חוויית משחק מותאמת אישית
קורן שירזי, Senior Product Analyst ב-SciPlay, הצטרף לחברה לפני 3 שנים וחצי. "התחלתי ביום ראשון אחרי סוף השבוע שבו התחתנתי. חסכתי לעובדים בצוות את הצ'קים", הוא צוחק.
התפקיד הראשון שלו בחברה היה Product Analyst בסטודיו של 88 Fortunes, שהיה אז אחד המשחקים החדשים והמתפתחים בחברה. לאחר מכן ביצע פרויקטי אנליזה רוחביים בכל החברה במטרה למצוא הזדמנויות עסקיות שניתן לפתח, ולאחרונה עבר לצוות Data science. "אני וחבריי לצוות יוצרים מודלים ואלגוריתמים שיכולים להביא ערך מוסף למשתמשים באמצעות חוויית משחק מותאמת אישית", מסביר קורן, "התפקיד כולל יצירה של תשתית המידע למודלים, ניתוח התוצאות ובחינת התיאוריות בפועל באמצעות AB טסטינג. בנוסף, אני מלווה מקצועית אנליסטים חדשים".
החלק האהוב על קורן בתפקיד הוא השלב הראשוני של הגדרת הבעיה שאותה מנסים לתקוף באמצעות המודל. "בדרך כלל זה השלב הכי מאתגר. צריך להבין מהי בדיוק המטרה שאנחנו מנסים להשיג ואיך לתרגם אותה להגדרות עסקיות שאותן ניתן לחקור ולנתח".
חלק נוסף בעבודה של אנליסט, לדבריו, הוא לחקור מקרים שבהם האפליקציה לא מתנהגת כפי שמצפים, אם זה בגלל בעיות טכניות או דברים שקשורים לקונפיגורציה של המשחק. "יש משהו מאוד מספק ברגע המסוים הזה שבו מצליחים למצוא בדיוק את הגורם לבעיה ולראות את הגרפים 'מתיישרים' אחרי שמטמיעים את התיקון", הוא אומר.
אחת מהתכונות ההכרחיות לתפקיד של אנליסט, לדברי קורן, היא סקרנות, כי כדי להצליח לעבד כמויות דאטה גדולות צריך להיות סקרן בנוגע לבעיה שאותה מנסים לפתור. "בהרבה מקרים ניתן להגיע לתובנות או לתפוס בעיות עוד לפני שהן גורמות לנזק, רק מסקירה כללית של הנתונים ורצון לבדוק פרמטר או גרף אחד שנראה לנו חשוד", הוא מספר.
עוד תכונה חשובה לדבריו היא היכולת לחשוב מחוץ לקופסה: "במקרים מורכבים מהרגיל יש חשיבות ליצירה של פרמטרים חדשים או לדרך הנוספת שבה מנתחים את המידע", הוא אומר, "חשיבה יצירתית מאפשרת להסתכל על הבעיה מכיוון אחר, וכך להגיע בצורה יעילה יותר למסקנות ולייצור התובנות".